Lanseringsfest for Asiapunkt

En stor takk til vårt eminente debattpanel på lanseringsfesten! Fra venstre: Lars Tore Flåten, Guro W. Samuelsen, Henrik Nykvist og Peter Svaar.

Tusen takk til alle som kom og bidro til vår lanseringsfest på Vippa!

I mai i år ble Asiapunkt.no lansert, med det formål å spre dyptgående kunnskap om sosiale, politiske og kulturelle forhold i Asia. Siden da har vi publisert over 20 artikler om alt fra hindunasjonalisme, til dykking i Sri Lanka og alkoholtradisjoner i Kina.

Torsdag 28. august var det endelig tid for å feire lanseringen med en ordentlig fest. Med dyktige folk i debattpanelet, herlig musikk og solnedgang over Oslo-fjorden fra Vippa, så kunne ikke kvelden ha blitt stort bedre.

IMG_1175
Initiativtakerne bak Asiapunkt, Alexander Gewelt og Gudrun Cecilie Eikemo Helland ønsker velkommen til lanseringsfest.

Temaet for paneldebatten var norske mediers fremstilling av Asia i dag, med fokus på India og Kina.Ordstyrer for debatten var journalist og NRKs tidligere Asia-korrespondent, Peter Svaar.

Panelet bestod av:

  • Guro W. Samuelsen, Ph.D. i Sør-Asia-studier fra Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS), Universitetet i Oslo (UiO)
  • Lars Tore Flåten, Seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier – IFS, Senter for asiatiske sikkerhetsstudier
  • Henrik Nykuist, Master i Kinesisk politikk og samfunn, UiO, og nåværende stipendiat på MF Vitenskapelig høyskole
IMG_1179
Debattpanelet med (fra v.): Lars Tore Flåten, Guro W. Samuelsen, Henrik Nykvist og Peter Svaar.

I tillegg til debatt, fikk vi nyte et vakkert musikalsk innslag med det norsk-nepalske bandet Moksha, som består av Oddrun Lilja Jonsdottir på gitar/vokal, Sanskriti Shrestha på tablas/vokal og Tore Flatjord på perkusjon.

Tusen takk til alle som kom og bidro, og til Fritt Ord for finansiell støtte.