Valgvake: Verdens største demokrati har stemt! Hva ble resultatet og hva betyr det?

Valgvake India Foto: Ranjit Bhaskar / Al Jazeera via Creative Commons

Ikke gå glipp av vår indiske valgvake på Litteraturhuset i Oslo torsdag 23. mai!

Vi inviterer til valgvake sammen med Institutt for kulturstudier og orientalske språk, UiO, Institutt for statsvitenskap, UiO, Sosialantropologisk institutt, UiO, Asianettverket og Norsk indisk handelskammer (NICCI).

Tid og sted:

23. mai 2019 16:15 – 19:00, Kjelleren, Litteraturhuset i Oslo

Hvert sjette menneske på jorden er en inder. De siste fem årene har de vært styrt av hindunasjonalister og deres sterke leder, Narendra Modi. Nå er det valg.

Mot dem står siste generasjon i det politiske familiedynastiet Nehru-Gandhi og forsøker å tekke velgere på en velferdspolitisk plattform. Andre svært ulike politiske ledere og partier forsøker ut ulike allianser og appeller. Og hva påvirker velgeren? Utenrikspolitikk og Kashmir? Velferd og økonomisk vekst? Regionale motsetninger og identiteter? Troverdige ledere, sterke ledere, sterke institusjoner?

Torsdag den 23. mai blir resultatet kjent. Hva vil det bety for India de neste fem årene? Hva sier resultatet om spenninger i samfunnet, hvilket rom er det for stabilitet om en økonomisk politikk, om utenrikspolitikk, og går landet i retning sterkere sterke menn og kraftfull nasjonalisme eller er valgresultatet et uttrykk for et meningsmangfold og sekularisme?

All-star panel

Et panel av Norges fremste forskere på indisk politikk vil analysere resultatet:

  • Guro W. Samuelsen
  • Francesca R. Jensenius
  • Kenneth Bo Nielsen
  • Moumita Sen
  • Vera Lazzaretti
  • Kathinka Frøystad
  • Lars Tore Flåten
  • Moderator: Arild Engelsen Ruud

Alle er velkomne til å lytte og bidra!

Se Facebook-arrangementet her