Ukas Asiapunkter

Foto: Carolina Castilla Arias / Pexels.com

Få med deg Asiapunkt-redaksjonens utvalgte nyheter fra den siste uka.


Skrevet av Redaksjonen

Ukas Asiapunkter er en fast søndagsspalte fra Asiapunkt-redaksjonen, i samarbeid med Asianettverket. Her tar vi opp nyhetssaker om Asia vi synes er viktige, men som kanskje ikke har fått nevneverdig spalteplass hos norske medier. Perfekt for deg som ønsker en kjapp oppdatering fra den siste uka!

Asianettverket er et forskningsnettverk som hver fredag sender ut et nyhetsbrev med informasjon om arrangementer, publikasjoner og nyheter om Asia. Nyhetsbrevet kan leses på nett eller fås rett i innboksen ved å følge instruksene nederst i brevet.

Begrensninger for radikal munk i Myanmar

Embed from Getty Images

I Myanmar har den radikale munken Ashin Wirathu, kjent for hatefull anti-muslimsk retorikk, blitt utestengt fra seremonielt arbeid i ett år. Sammen med en gruppe ultranasjonalistiske munker, tidligere kjent som Ma Ba Tha, har Ashin Wirahtu reist rundt i landet og blant annet kritisert myndighetene for støtte en muslimsk agenda.

Pokémon-bryllup i Japan

Foto: Carolina Castilla Arias / Pexels.com

I Japan kan man nå offisielt gifte seg med Pokémon-tema. Selskapet som lager Pokémon har slått seg sammen med en bryllupsarrangør, og tilbyr nå bryllup basert på den populære animasjonen. Gjestene kan blant annet forvente å se bryllupsparet geleidet av to kjempe-Pikachuer.

Kinesisk minister med kontroversiell uttalelse

Den himmelske freds plass. Foto: yuan2003, lisens: CC BY-NC 2.0

I en sjelden offentlig uttalelse, forsvarte Kina denne uken angrepet på demonstranter rundt Den himmelske freds plass i 1989. Det var forsvarsminister Wei Fenghe som under et regionalt møte uttalte at det å stoppe opprøret var «korrekt politikk». På tirsdag er det 30 år siden studentdemonstrasjonene på Tiananmen-plassen.